Uleiul de cocos, printre cele mai accesibile superalimente exotice

nuca cocos

nuca-cocosCocosul nu mai este considerat demult un aliment greu de obtinut. Disponibil in orice hipermarket atat sub forma sa naturala cat si in variante de produse precum lapte sau ulei de cocos, acest superaliment este combinatia perfecta de acizi grasi necesari starii generale de sanatate.

Multe dintre fructele aflate in topul listei de superalimente redescoperite recent se gasesc doar sub forma de suplimente, iar cei mai multi dintre cumparatorii obisnuiti nu au vazut vreodata fructul in starea sa naturala. Cocosul in schimb, este deja binecunoscut, iar uleiul de cocos in forma sa cea mai concentrata este extrem de usor de folosit datorita gustului excelent. Uleiul de cocos poate fi folosit in cafea, ca supliment pentru energie, pentru demachiere, in maioneza sau ca balsam pentru par.

Pe langa numeroasele utilizari extrem de practice, uleiul de cocos aduce si o serie de beneficii inconstestabile asupra starii generale de sanatate.

Tratament pentru diverse afectiuni ale creierului – Cocktail-ul unic de acizi grasi continuti in uleiul de cocos are un efect demonstrat impotriva unor afectiuni grave ale creierului si sistemului nervos precum epilepsia sau Alzheimer-ul. Datorita faptului ca uleiul de cocos este un aliment si nu un medicament, acesta poate fi consumat impreuna cu orice alt tip de tratament. In mod special pentru copiii care sufera de epilepsie, tratamentul cu ulei de cocos este una dintre cele mai eficiente metode de a reduce crizele, chiar si cele rezistente la alte tratamente. Acizii grasi din uleiul de cocos se transfroma in cetone in organism, acestea avand un efect pozitiv asupra reducerii frecventei si intensitatii episoadelor.

Consumul de nuca de cocos si produse din nuca de cocos nu are efecte secundare – dovada clara sunt o serie de populatii de pe glob cunoscute pentru consumul de nuca de cocos, care reprezinta 60% din caloriile zilnice. La aceste populatii s-a observat o lipsa a bolilor de inima si o stare generala de sanatate excelenta. Nu se poate ajunge doar din aceste dovezi la concluzia ca nuca de cocos este singurul factor care contribuie la longevitatea acestora, insa se poate confirma faptul ca acest fruct poate fi consumat pe termen lung fara nici un efect secundar.

Un ajutor excelent in arderea grasimilor – multe fructe exotice se afla pe lista ingredientelor principale din pastilele si produsele naturale de slabit, insa uleiul de cocos ocupa un loc special pe aceasta lista datorita combinatiei unice de trigliceride (acizi grasi esentiali) care cresc nivelul de energie pentru 24 de ore cu aproximativ 5%. Pe langa aceasta calitate, uleiul de cocos este si un excelent supresant al apetitului, ajutand in dietele stricte si in mod special persoanele care aleg sa combine dieta cu exercitiile fizice. Nu in ultimul rand, uleiul de cocos este extrem de eficient in arderea grasimilor din jurul abdomenului si in scaderea taliei in circumferinta.

Are un efect excelent antibacterial – aproape jumatate din acizii grasi continuti de uleiul de cocos sunt reprezentati de acidul lauric, care se transforma atunci cand este digerat in monolaurina. Acidul lauric si monolaurina obtinute prin consumul de ulei de cocos au un efect excelent in distrugerea bacteriilor, virusilor si fungilor patogeni.

Produse recomandate:

Ulei pur de cocos organic Ulei de cocos BIO

1 comment on “Uleiul de cocos, printre cele mai accesibile superalimente exotice

  1. Maron Marie

    Uleiul de cocos, sau de palmier este CEL MAI PROST ulei cu putinta, la care (culmea !) i se face si cea mai crincena reclama ! Are un procent urias de grasime saturata (solida la temperatura camerei) de 41-47%, grasime care :
    – ne infunda vasle de singe
    – creste trigliceridele si colesterolul
    – „loveste” in pancreas cu risc de diabet zaharat
    – creste riscul de a face cancer de sin si de prostata
    Grasimile saturate din alimentele care le contin in procente redutabile (arahide, ulei de cocos / palmier, nuca de cocos, margarinele, unt, untura, slanina, seu, lactatele concentrate) sint al II-lea mARE combustibil preferential al celulelor canceroase ! Da-i asa ceva unui pacient cu cancer, caci nu-i mai oresti tumora „in veci” !

Lasă un răspuns