- 10%
Ceai Matcha BIO - pudra ceai verde, 60 gr, OBIO

Obio Ceai Matcha BIO - pudra ceai verde, 60 gr

Vezi toate produsele:
Pret vechi: 42.20 lei  
37.90 lei
Discount: 4.30 lei (10%)
OBI125
+

Livrare gratuita prin curier la comenzi peste 200 Lei

Producator: Obio

Descriere: Matcha este obtinut din frunze de ceai verde pulverizat, facut din frunzele plantei Camellia sinensis, aceleasi specii de plante folosite pentru a face ceai negru, ceai oolong, ceai alb si alte tipuri de ceai verde. Spre deosebire de ceaiul verde facut din frunze sau frunze intregi, Matcha este pulbere fin macinata din frunze de ceai verde cultivate si prelucrate special

Matcha contine vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E si K, precum si numeroase urme de minerale si aminoacidul teanina. Ca si in cazul altor ceaiuri, matcha are niveluri ridicate de antioxidanti cunoscuti sub denumirea de tanine, precum si de antioxidanti polifenoli numiti catehine, in principal unul numit galat de epigalocatehina, sau EGCG. Desi matcha contine cofeina, are de doua pana la trei ori mai putina decat ceaiul negru si o cincime pana la o zecime din cantitatea ce se gaseste in cafeaua obisnuita, facuta la ibric.

Beneficii ceai Matcha:

  • are putere antioxidanta mult mai mare decat alte ceaiuri.
  • are capacitatea sa scada colesterolul si tensiunea arteriala, sa sporeasca starea de spirit si functia cognitiva, sa sporeasca energia, sa promoveze scaderea in greutate si sa mentina nivelurile de zahar din sange sub control
  • depaseste prin calitati nutritive multe tipuri de ceai verde, este plin de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti. Oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti.
  • relaxare psihica

Daca apa reuseste sa extraga doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de ceai Matcha, pudra, facuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice. Tocmai de aceea se considera ca Matcha este cel mai sanatos ceai pe care il poti bea in acest moment.

Drept urmare, ceaiul Matcha are o multime de efecte benefice asupra organismului: lupta cu cancerul, stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului si iti face plinul de energie.

Ceaiul Matcha este bogat in cofeina, insa aceasta actioneaza diferit de cea care se gaseste in alte ceaiuri sau in cafea. Cofeina din ceaiul Matcha se ataseaza de catehine si este eliberata lent in fluxul sanguin, pe masura ce catehinele se descompun. Acest mod de absorbtie in organism ofera consumatorului energie sustenabila si nu explozii de energie intensa, urmate de scaderi bruste. Acest proces de absorbtie, alaturi de L-teanina, furnizeaza organismului o modalitate echilibrata de a furniza cofeina, un stimul mai putin discordant din partea cofeinei.

Compozitie: 100% ceai verde - pudra

Produs obtinut 100% din agricultura certificata ecologic

Valori nutritionale pentru 100g de ceai MATCHA:
- Energie: 1336Kj/ 319Kcal
- Grasimi: 5g din care saturate 0.96g
- Carbohidrati: 27.22g din care zaharuri 3.22g
- Proteine: 26.31g
- Fibre: 30.09g
- Saruri: <0.015g

Prezentare: 60 gr in punga din folie alimentare resigilabila


Folosit in ceremoniile traditionale de ceai japonez, Matcha a devenit un favorit al cunoscatorilor de ceai. Este special in doua aspecte pe de o parte al agriculturii si pe de alta parte al prelucrarii: plantele de ceai verde pentru matcha sunt umbrite pentru aproximativ trei saptamani inainte de recoltare, iar tulpinile si venele sunt indepartate in procesare. In timpul cresterii umbrite, planta Camellia sinensis produce mai multa teanina si cofeina. Forma pudra de matcha este consumata diferit fata de frunzele de ceai sau de plicurile de ceai si este dizolvata intr-un lichid, de obicei apa sau lapte.


Ceremonia traditionala de ceai japonez se concentreaza pe pregatirea, servirea si consumul de matcha ca ceai fierbinte si intruchipeaza un stil spiritual meditativ. In vremurile moderne, Matcha a ajuns, de asemenea, sa fie folosit pentru a aroma ,pentru a vopsi alimente cum ar fi fideaua mochi si soba, pentru a produce inghetata de ceai verde, latte matcha si o varietate de produse de cofetarie japoneza wagashi.

Unii oameni beau latte matcha si ceai ca un substitut pentru cafea.


In functie de calitate, Matcha poate fi clasificata in trei clase:

  • Stilul ceremonial: Aceasta este cea mai inalta calitate utilizata in special in ceremoniile de ceai si in templele budiste. Matcha este fin macinata intr-o pulbere de catre mori de piatra de granit. Este de inalta calitate, dar scumpa.
  • Clasa premium: ceai verde de inalta calitate, care are continutul nutritional complet si foloseste frunze de ceai din partea superioara a ceaiului.Cel mai bun produs pentru consumul zilnic si contine intreaga gama de antioxidanti, vitamine si minerale .Se caracterizeaza printr-o aroma proaspata, subtila.
  • Gatit / grad culinar: Cel mai ieftin dintre toate derivatele, potrivit pentru gatit. Putin amar datorita folosirii frunzelor mai jos situate pe planta ceaiului verde.

Ce contine ceai Matcha:

- Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca ajuta la combaterea efectelor negative cauzate de catre moleculele daunatoare numite radicali liberi care au legatura cu multe boli cronice.

- Catehina EGCG s-a aratat promitatoare in lupta impotriva cancerului, diabetului, bolilor cardiovasculare, anumitor infectii virale, bolilor neurodegenerative si kilogramelor in plus. Un studiu de la University of Colorado, publicat in 2003, in„Journal of Chromatography", a raportat ca in matcha, concentratia de EGCG este de 137 de ori mai mare decat in ceaiul verde popular comercializat in SUA si de cel putin trei ori mai mare decat in alte ceaiuri verzi.

- Compusii bogati in polifenoli ce se gasesc in matcha si in alte alimente pe baza de plante din dieta contribuie la diminuarea riscului de boli cronice, precum diabetul, osteoporoza si cancerul; de asemenea, acestia ajuta in mentinerea sanatatii creierului pe masura ce inaintati in varsta. In plus, polifenolii din plante sunt adesea laudati pentru rolul lor in sanatatea inimii; acestia lupta impotriva rigidizarii arterelor, cunoscuta in termeni medicali ca „ateroscleroza", dupa cum precizeaza un articol publicat in noiembrie 2009, in revista Oxidative Medicine and Cullular Longevity. Ateroscleroza determina ingustarea si blocarea arterelor, fapt ce poate duce la atac de inima sau infarct.Alte moduri prin care polifenolii va pot proteja inima includ cresterea nivelului de colesterol bun, reducerea inflamatiei si imbunatatirea circulatiei arteriale prin prevenirea formarii de cheaguri.
Ceaiul matcha ajuta la slabire

- Antioxidantul principal din ceaiul verde : EGCG – este potential legat de beneficiile ce duc la slabit, iar matcha are mai multe decat ceaiul verde obisnuit.

EGCG din matcha va poate creste metabolismul in timpul exercitiilor fizice de intensitate medie, incurajind astfel scaderea in greutate, dupa cum sugereaza diverse studii. In medie, extractul de ceai verde a crescut capacitatea de ardere a grasimilor cu 17 procente atunci cand participantii la studiu au mers cu bicicleta timp de 30 de minute.

- L-teanina este un aminoacid ce se gaseste aproape exclusiv in planta de ceai camellia sinesis si poate induce unde alfa ce se dobandesc de obicei doar prin meditatie. In aceasta stare a mintii, are loc calmarea asociata cu claritatea si vigilenta mentala, insa intr-o stare generala de relaxare. L-teanina combate efectele stimulatoare ale cofeinei si ajuta la scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea memoriei, reducerea simptomelor premenstruale si a stresului, mentioneaza aceeasi sursa. De obicei, efectele L-teaninei incep sa se manifeste la o jumatate de ora dupa consumul unei cesti de ceai matcha si se pot mentine pentru opt pana la 12 ore.

Detoxifierea organismului cu ceai Matcha

- Ceaiul isi are originea in frunze, care isi iau culoarea dintr-o substanta numita clorofila.Clorofila contribuie la eliminarea din organism a metalelor grele si toxinelor. Spre deosebire de ceaiurile din care sunt scoase frunzele odata ce sunt preparate, ceaiul verde matcha este obtinut din pudra.Consumul de pudra de ceai verde favorizeaza imbogatirea ceaiului cu proprietatile detoxifiante ale clorofilei. Aceasta ajuta si la echilibrarea nivelului pH-ului in sange si detine proprietati antibacteriene.
Cofeina cu eliberare lenta pentru energie indelungata

Desi cercetarile privind beneficiile specifice pentru sanatate ale matcha sunt inca limitate, unele studii sugereaza clar : consumul regulat de ceai verde, in general, poate ajuta la protejarea anumitor conditii de sanatate. De exemplu, ceaiul verde pare sa previna afectarea cognitiva legata de varsta, reducerea colesterolului LDL si reducerea riscului de osteoporoza si alte afectiuni cum ar fi cancerul de prostata.

Cum se prepara ceai Matcha?

In varianta simpla, uzuala, pentru a face ceai Matcha, adaugati o lingurita de pudra matcha (aprox 5 gr) intr-un castron. Adaugati 125 ml de apa fierbinte care nu a atins inca punctul de fierbere. In scurt timp, amestecati pana ce pudra de ceai Matcha este bine si uniform amestecata cu apa si se obtine un strat spumant pe partea de sus. Se toarna intr-o ceasca pentru a se consuma.


Dar exista multe alte variante in care se poate pregati ceai Macha la fel de gustos in alte forme: ceai smoothies sau latte matcha.


Cum pregatiti Iced Matcha Latte:

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingurita ceai Matcha, ½ ceasca apa fierbinte, 1 pahar lapte rece, cuburi de heata; optional se poate adauga: indulcitor natural, 1 lingurita sirop de vanilie

Mod de preparare:

1. Amesteca pudra de Matcha cu apa fierbinte. In mod traditional se foloseste o maturica special pentru prepararea ceaiului Matcha, cu care se traseaza miscari in zig-zag.

2. Adauga indulcitorul si siropul de vanilie (daca doresti) si laptele, si amesteca intr-un blender.

3. Adauga si cuburile de gheata si continua sa amesteci in blender pana ce latte-ul Matcha ajunge la consistenta dorita.


O alta reteta delicioasa in care se poate folosi ceai de Matcha este inghetata de Matcha. Un desert este nelipsit din alimentatia noastra, iar inghetata este desertul preferat al majoritatii dintre noi.


Cum pregatiti inghetata cu ceai de Matcha?

Dintre mai multe retete, noi va propunem urmatoarea varianta:

Ingrediente necesare pentru a pregati inghetata cu ceai de Matcha:

  • 250 ml lapte (cu grasime) + 150 g zahar + putina sare
  • 500 ml frisca lichida + 4 lingurite matcha
  • 6 galbenusuri de ou

Mod de preparare pentru aceasta varianta de inghetata cu ceai de Matcha:

- Incalziti laptele, zaharul si sarea intr-un vas metalic de gatit de dimensiune medie ( aprox 1-2 l), la foc mediu.

- Intr-un alt vas, metalic sau ceramic (aprox 2 l), amestecati bine frisca lichida si pulberea de matcha.

- Intr-un alt vas/farfurie adanca amestecati galbenusurile de ou.

Turnati mixul caldut de lapte si zahar peste galbenusurile de ou, amestecand continuu, apoi turnati inapoi in vasul de gatit metalic si puneti pe foc, la foc mediu, amestecand cu o spatula din silicon, pana se ingroasa.

Strecurati crema astfel obtinuta si o turnati in vasul cu frisca lichida si matcha. Amestecati foarte bine, pana obtineti o crema omogena. Raciti crema din acest vas prin introducerea vasului intr-o baie cu gheata, apoi o acoperiti cu o folie alimentara si o pastrati la frigider. Pasul urmator:

  • Daca aveti la dispozitie un aparat de pregatit inghetata, continuati pregatirea inghetatei cu acest amestec conform instructiunilor de folosire a masinii de inghetata.
  • Daca nu aveti o masina de facut inghetata, veti avea nevoie de un blender. Puneti crema astfel pregatita in congelator; fara a o lasa sa inghete bocna; o scoateti din congelator, o amestecati bine in blender, dupa care din nou la congelator fara sa o lasati sa inghete bocna; si repetati operatiunea din nou in blender, si tot asa pana obtineti consistenta/cremozitatea necesara.


Clientii au mai cumparat

Produse recomandate


* Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Aceste produse sunt suplimente alimentare ce se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat tratamentul. Cititi cu atentie informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire! Daca apar manifestari neplacute, adresati-va de urgenta medicului. Fotografia produsului, specificatiile tehnice si descrierea produsului au caracter informativ si rareori poate contine diferente fata de produsul livrat; acestea pot fi modificate de catre producator fara preaviz si nu constituie obligativitate contractuala. Este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor pentru prezentarea produselor.