Solaris Condiment - Schinduf

Vezi toate produsele:
 
5.00 lei
SRS148
+
Livrare gratuita prin curier la comenzi mai mari de 250 lei
Producator : SOLARIS PLANT
Descriere : Schinduful (Trigonella foenum-graecum), denumit si fan grecesc, sfindoc sau regional molotru, apartine familiei Fabaceae si este inrudit cu molotrul albastru (Trigonella melilotus-coerulea). Este o planta erbacee din familia leguminoaselor. Frunzele ovale sunt asemanatoare trifoiului, au aprox. 2 cm lungime si sunt grupate cate trei pe petiol. Schinduful infloreste din mai pana in iunie. Florile sunt mici, alb-galbui si la baza violet, si sunt pozitionate la subtioara frunzelor. Din flori se dezvolta pastai subtiri, lungi de 10 cm. Acestea contin seminte dure, dreptunghiulare sau rombice, de culoare galben-maronie. Intreaga planta emana un miros puternic, usor asemanator cu leusteanul. Semintele macinate au o aroma puternica si un gust dulce-amarui amintind de zahar ars. Creste in sud-vestul Asiei si in estul Mediteranei.
Actiune terapeutica : Schinduful a fost cultivat pentru proprietatile sale medicinale inca din antichitate. Din timpuri stravechi, schinduful era un apreciat intaritor al organelor sexuale. Cele mai vechi dovezi dateaza din 4000 i.e.n. din zona Irak-ului de azi. In Egipt era utilizat inca din 1000 i.e.n. printre altele pentru imbalsamare, iar semintele mature si uscate erau folosite ca afrodiziace. Arabii il foloseau ca tratament impotriva caderii parului, in India era cunoscut pentru proprietatile sale carminative, tonice si afrodiziace, iar chinezii l-au utilizat ca planta decorativa si de asemenea la tratarea impotentei. Pentru obtinerea de preparate medicinale se prelucreaza semintele. Sub forma de cataplasme sau de bandaje, schinduful se utilizeaza in tratarea unor afectiuni dermatologice, cum ar fi plagile, ranile ulcerate, furunculozele. Este recomandat in anemie, lipsa poftei de mancare, pierdere in greutate, rahitism, astenie, diabet. Schinduful revitalizeaza intregul organism, fiind un agent de resuscitare a celor mai importante functii ale acestuia.
Mod de preparare : Semintele de schinduf se folosesc in bucatarie in tarile asiatice inca din antichitate drept condiment: fie uscate, adaugate in amestecuri traditionale (curry), fie incoltite ca o verdeata picanta, in salate.
Valori nutrititonale/100 g :
Energie 1352 kj - 323 kcal ;
Proteine : 23 g ;
Carbohidrati : 58 g ;
Lipide : 6 g
Continut : Semintele (boabele) uscate ale schindufului contin: apa (12%); glucide si muco-glucide energetice si de balast (30%); saruri minerale; vitamine - B1, aminoacizi liberi si protide (25%); alcaloizi piridinici, saponozide (9%) - lecitina, acizi grasi mono si polinesturati, tanin; substante amare; saruri minerale - fier , fosfor, magneziu.
Cantitate : 100 gr.

Clientii au mai cumparat

Produse recomandate


* Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Aceste produse sunt suplimente alimentare ce se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat tratamentul. Cititi cu atentie informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire! Daca apar manifestari neplacute, adresati-va de urgenta medicului. Fotografia produsului, specificatiile tehnice si descrierea produsului au caracter informativ si rareori poate contine diferente fata de produsul livrat; acestea pot fi modificate de catre producator fara preaviz si nu constituie obligativitate contractuala. Este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor pentru prezentarea produselor.