Societatea moderna este progresiv mai dependenta de mancarea gatita iar numarul de persoane care consuma hrana nepreparata tehnic scade cu fiecare deceniu. Cu exceptia sustinatorilor miscarii raw vegan ce promoveaza consumarea alimentelor crude, cele mai multe persoane consuma foarte rar alimente in starea lor naturala, iar aceasta este o cauza a deficientei de enzime digestive. Desi alimentele contin enzimele necesare pentru ca mancarea sa poata fi digerata, cele mai multe dintre acestea sunt distruse atunci cand mancarea este gatita. In plus, alimentele procesate sunt din ce in ce mai raspandite, agravand aceste probleme si manifestandu-se prin balonare, arsuri stomacale sau reflux gastric, dar si alte afectiuni mai grave ale tractului digestiv.

De ce sunt enzimele importante?

Enzimele sunt unul dintre elementele esentiale gasite in organismul uman. Aceste substante pe baza de proteine se gasesc in fiecare celula a fiecarui organism viu, se poate spune astfel fara a exagera ca fara enzime viata nu ar putea exista asa cum o cunoastem in momentul acesta. Pentru oameni, enzimele sunt o parte extrem de importanta a procesului digestiv ce regleaza metabolismul.

Din pacate, datorita stilului de viata actual si a factorilor de mediu, numarul de enzime din organism scade ingrijorator. Pentru a mentine numarul acestora la un nivel ce asigura sanatatea sistemului digestiv si o stare generala buna a intregului organism, se recomanda apelarea la suplimentele pe baza de enzime digestive 100% naturale.

Rolul enzimelor digestive este acela de a imparti alimentele consumate in compusi ce pot fi absorbiti cu usurinta in sistemul sanguin. Spre exemplu, o anumita clasa de enzime transforma proteinele in aminoacizi, o alta este responsabila pentru transformarea carbohidratilor in zaharuri, iar o alta a grasimilor in acizi grasi. Este lesne de inteles ca in momentul in care acest proces nu mai da randamentul necesar, organismul incepe sa resimta consecintele.

Simptome ale deficientei de enzime digestive

Suplimentele pe baza de enzime digestive au un excelent rol preventiv, insa cele mai multe persoane apeleaza la solutii doar in momentul in care apare o problema. Din acest motiv este foarte important sa fie intelese simptomele care trag semnalul de alarma in ceea ce priveste scaderea nivelului de enzime digestive din organism. Aceste simptome necorelate cu nici o alta boala sau afectiune sunt un semn aproape sigur a unei deficiente:

  • Digestie proasta.
  • Probleme de greutate.
  • Nivel scazut de energie, epuizare.
  • Balonare.
  • Alergii, dureri de cap.
  • Gaze sau constipatie.

Alaturi de tratarea acestor simptome, suplimentele de enzime digestive au rolul de a:

  • Echilibra PH-ul.
  • Descompune proteinele.
  • Inlatura toxinele din colon, rinichi sau plamani.
  • Impiedica mancarea consumata din a deveni toxica (partile din alimentele care nu sunt absorbite de organism ajung in colon, devenind hrana pentru flora bacteriana non-benefica existenta acolo. Se produce astfel un dezechilibru al florei bacteriene ce rezulta in simptomele amintite mai sus).

Trebuie retinut faptul ca inclusiv persoanele care adopta o dieta bazata in principal pe cruditati pot avea probleme in ceea priveste numarul de enzime produse de organism. Cu cat organismul isi concentreaza mai multe resurse pentru producerea de enzime necesare digestiei, cu atat are mai putine resurse pentru enzimele necesare. Suplimentele de enzime digestive mentin un echilibru sanatos si previn aparitia bolilor digestive.