Solaris Orz integral

Vezi toate produsele:
 
6.50 lei
SRS240
+
Livrare gratuita prin curier la comenzi mai mari de 200 Ron
Producator : SOLARIS PLANT
Descriere : Hordeum vulgare ( Orzul ) este o specie de plante cerealiere apartinand genului Hordeum care face parte din familia Poaceae . Planta atinge inaltimea de 0,7 - 1,2 m. Fructul este un spic cu mustati lungi. Spicul copt atarna pe tulpina plantei .
Actiune terapeutica : Orzul este antidiareic, antiinflamator, emolient, drenor hepatic, hipotensor, intareste organismul, potoleste tusea, racoritor, regleaza tensiunea arteriala, stimulator digestiv, stimulator al potentei sexuale, tonic general si al sistemului nervos, tonic cardiac. 50 g de seminte se fierb intr-un litru de apa, dupa care se strecoara si se consuma . Este bine sa consumam numai apa dupa strecurare, in fiecare zi. Semintele se pot trece prin masina de tocat si se amesteca cu lichidul in care au fiert. Se poate adauga miere in cazul in care persoana nu sufera de diabet. Ca laxativ si nutritiv, se pun intr-un sfert de litru de apa de izvor circa 50 g de orz si se consuma apa, a doua zi. Fulgii de orz sunt buni pentru enterocolite si afectiuni intestinale si hepatice. Sucul de orz verde, cate 50 ml de 3 ori pe zi, face bine in afectiunile mai grave, inclusiv cancer si scleroza. Se fac cure de minimum 21 zile, apoi 7 zile pauza, si se poate relua . Orzul are si alte calitati terapeutice, valorificate prin tratamentul unor afectiuni ca: reumatism, cistita, tuse, hemoroizi, gripa, sterilitate, stari depresive, anemie, afectiuni dermatologice etc.
Mod de preparare : Orzul se spala si se pune la inmuiat in apa multa, rece, timp de 6-8 ore. Se scurge si se pune la fiert in alta apa la foc potrivit in amestesc cu diferite legume. Iata cateva retete :
1. Salata de orz: - Ingrediente: 150g orz, legume crude (varza, morcov, telina, rosii, ardei, ceapa, etc.), sare, ulei, zeama de lamaie, verdeata.
Orzul preparat anterior se combina cu legumele crude si rase, se sareaza, se adauga ulei, verdeata si zeama de lamaie.
2. Salata de orz cu fructe: - Ingrediente: 150g orz, fructe uscate (stafide, smochine, nuci, alune), coaja de lamaie rasa, fructe de sezon, miere sau zahar.
Orzul preparat anterior se combina cu fructele uscate, coaja de lamaie, fructe de sezon bine coapte taiate cubulete, miere sau zahar invertit. Se consuma ca dejun sau ca masa de seara, separate de alte feluri de mancare.
Valori nutrititonale/100 g :
Calorii : 345 kcal ;
Proteine : 10.5 g ;
Lipide : 1.6 g ;
Carbohidrati : 74.5 g ;
Fibre : 10.1 g.
Continut : Celuloza 8-15 % (nedecorticat), amidon 60-70 %, proteine 11%, balast 10 % , lipide, vitamine (mai ales B) si substante minerale, gluten.
Cantitate : 500 gr.

Clientii au mai cumparat

Produse recomandate


* Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Aceste produse sunt suplimente alimentare ce se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat tratamentul. Cititi cu atentie informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire! Daca apar manifestari neplacute, adresati-va de urgenta medicului. Fotografia produsului, specificatiile tehnice si descrierea produsului au caracter informativ si rareori poate contine diferente fata de produsul livrat; acestea pot fi modificate de catre producator fara preaviz si nu constituie obligativitate contractuala. Este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor pentru prezentarea produselor.