- 21%
Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/BIO, 250 / 450 gr

Niavis Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/BIO, 250 / 450 gr

Vezi toate produsele:
Pret vechi: 32.00 lei  
25.30 lei
Discount: 6.70 lei (21%)
NVS103
+

Livrare gratuita prin curier la comenzi mai mari de 200 Lei

Ulei de Cocos Extra Virgin de la Niavis este:

100% ECOLOGIC

100% NATURAL

100% RAW

100% FARA ALERGENI

100% FARA GLUTEN

Uleiul de cocos virgin este extrem de benefic pentru sanatatea noastra. Este bogat in acid lauric, un acid gras care dupa unele studii are abilitatea de a distruge o serie de virusi si bacterii.

  • persoanele care sufera de diabet il pot consuma fara teama - ajuta la reglarea glicemiei.
  • ajuta la mentinerea unei greutati corporale ideale.
  • ajuta la buna absortie a calciului si magneziului in organism, avand astfel un efect benefic pentru sistemul osos.
  • ajuta la reducerea colesterolului,
  • este deosebit de benefic pentru sistemul nervos, in boli precum Parkinson sau Alzheimer. Persoanele care consuma regulat ulei virgin de cocos sunt mai putin predispuse la aceste boli

Calitatea unui ulei de cocos virgin premium se verifica daca prin incalzire (la maxim 40 de grade) devine limpede ca apa de izvor. Daca uleiul se ingalbeneste inseamna ca acesta este rafinat, iar daca ramane alb inseamna ca este crema de cocos si are in compozitie si faina de cocos.

Uleiul de cocos virgin si crud poate prezenta mici pete maronii, care reprezinta ramasite de fibre rezultate din procesul de presare la rece. Acesta este un indiciu ca produsul este virgin si crud.

Compozitie: 100% ulei de cocos procesat mecanic la rece, provenit din culturi certificate organic din Sri Lanka

Informatii nutritionale / 100g:

  • Energie 3754kj / 899Kcal,
  • Grasimi 99.38g,
  • Proteine 0g,
  • Carbohidrati 0g,
  • Fibre 0.6g,
  • Sare 0g,
  • Calciu 2.25mg,
  • Fier 0.6mg

Uleiul de cocos contine in mod normal urmatoarele cantitati de acizi grasi benefici pe portie: acid lauric 6,5g, acid miristic 2,4g, acid caprilic 1,0g, acid capric 800mg, acid oleic 800mg, acid linoleic 200mg.

  • Produsul este ambalat in borcan de sticla transparenta.
  • Nu contine: zahar, sare, amidon, drojdie, grau, gluten, porumb, soia, lapte, ou, crustacee sau conservanti.
Mod de dministrare: Puteti cosuma fara probleme intre 1 si 6 linguri de ulei de cocos virgin pe zi. Poate fi folosit si la salate, sosuri, gatit, deosebit de util in bucataria raw. Acest produs se poate folosi si pentru uz extern, ca si emolient pentru piele sau pentru ingrijirea parului.

Uleiul de cocos poate fi utilizat atat pentru gatit, cat si pentru uz cosmetic, in ambele forme ale sale.

Uleiul de cocos este ideal pentru gatit, deoarece moleculele componente sunt stabile la temperaturi ridicate si nu permit oxidarea.

Uleiul de cocos virgin de la Niavis poate fi folosit in siguranta la gatit, si pastreaza o placuta aroma de cocos, care va completa cu succes rete benefice organismului uman.

Pastrare: pastrati produsul la loc intunecos, racoros, uscat si rece, in borcanul original bine inchis. Dupa deschidere poate fi tinut la frigider sau la temperatura camerei. Acest produs poate fi solid la temperaturi sub 26 de grade.


Ce este si cum creste Nuca de Cocos:

La fel cum abunda si se dezvolta in salbaticie, palmierul de cocos este cultivat destul de intens si in alte zone ale globului. Este estimat ca Sri Lanka de una singura este capabila sa produca peste 2 milioane de tone de nuci proaspete de cocos pe an. Acesta industrie ofera locuri de munca localnicilor in zone unde rata de somaj ar fi peste limita de mare, acesta fiind alt avantaj al culturilor de cocos aduse comunitatii.

Palmierii de cocos au capacitatea de a coloniza rapid suprafete noi si pot fi adesea intalniti de-a lungul tarmului. Fructele de cocos cazute din palmier sunt carate de catre curenti oceanului catre noi teritorii si asa are loc extinderea lor. Copacii maturi ajung pana la 9 metri inaltime si incep sa produca fructe in jurul varstei de 7 ani. Un palmier de cocos tipic poate trai pana la 80 de ani, producand fructe pe tot parcursul anului.

Palmierul produce flori de cocos atat feminine cat si masculine care infloresc in perioade diferite, astfel incat un copac de cocos sa nu se poata poleniza de unul singur. Atunci cand o nuca de cocos matura cade din palmier si este lasata sa creasca, aceasta va dezvolta un mugure, ce se va inalta printr-unul din "ochii" nuci de cocos si se va hrani din miezul nucii de cocos pana cand va putea forma radacini.

Culturile de palmier de cocos sunt versatile, deoarece ofera atat binecunoscutul fruct de cocos, cat si apa de cocos revigoranta, inclusiv coaja dura fibroasa si frunzele mari ce pot fi folosite atat in procesul de gatit la cuptor, cat si ca sursa de materiale textile. La acestea se alatura pretiosul ulei de cocos bogat si nutritiv, folosit atat la gatit cat si in scopuri cosmetice si medicina traditionala.

Miezul nucii de cocos este dens si plin de uleiuri naturale, si ofera o gama mare de nutrienti esentiali, facand din aceste nuci un element incredibil de nutritiv si accesibil pentru pupulatia locala. Primii locuitori ai tarii insulare se bazau pe un singur palmier pentru a hrani intreaga familie, deoarece acesta are capacitatea de a produce peste 200 de fructe pe an.

Cum se obtine uleiul de cocos procesat la rece:

Nucile de cocos mature sunt recoltate manual. Apoi sunt desfacute pentru a indeparta coaja exterioara dura si aspra care este arsa ca si combustibil. Continutul alb al nucii - miezul nucii de cocos este separat si urmeaza a fi spalat.

Daca miezul nucilor de cocos este uscat, se numeste copra - din acest copra uscat este obtinut uleiul de cocos de slaba calitate, un ulei obtinut prin prelucrare chimica si la temperaturi inalte.

Uleiul de cocos extravirgin este facut din miezul proaspat si umed al nucii de cocos care este presat la rece pentru a putea obtine cel mai fin ulei de cocos.

Din miezul curat prin presare mecanica la rece se obtine un ulei bogat, ce este colectat si purificat prin simpla filtrare sau centrifugare, astfel incat numai cel mai pur ulei de cocos ajunge la linia finala de productie.


Prezentare: borcan de sticla de 250 gr sau 450 gr echivalent 565 ml

Clientii au mai cumparat

Produse recomandate


* Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Aceste produse sunt suplimente alimentare ce se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat tratamentul. Cititi cu atentie informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire! Daca apar manifestari neplacute, adresati-va de urgenta medicului. Fotografia produsului, specificatiile tehnice si descrierea produsului au caracter informativ si rareori poate contine diferente fata de produsul livrat; acestea pot fi modificate de catre producator fara preaviz si nu constituie obligativitate contractuala. Este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor pentru prezentarea produselor.